Фандъкова сдаде поста, подари на Терзиев личната си каска

- Advertisement -

ГЕРБ-СДС остана в опозиция. Спечелилите, първата политическа сила в Столичния общински съвет, имат ангажимента да осигурят подкрепа за своите решения, включително и за избор на председател на СОС, каза бившият кмет на София Йорданка Фандъкова пред журналисти, след като предаде поста на новия кмет Васил Терзиев.

Фандъкова подари на Терзиев химикалка, нейния отчет за свършеното и личната си каска, за да може той да завърши проектите, които е започнала. Това са 9 км метро, големите ключови булеварди като „Филип Кутев“, „Тодор Каблешков“, „Ломско шосе“, „Рожен“, както и да започне нови свои проекти.

Новият градоначалник влезе с букет цветя при Фандъкова.

Много трудно ще бъде в този СОС да се намери консенсус. Днес ще бъде първият изпит – дали ще бъде избран председател. На новия кмет няма да му бъде лесно, той трябва да намери подход към всички политически сили, посочи Фандъкова, цитирана от БТА.

Тя подчерта, че предстои разработване и приемане на бюджет, а бюджет без СОС няма как да се случи.

Кметът Фандъкова поздрави Васил Терзиев и каза, че от днес той поема огромната отговорност на кмета на Столичната община. Хората очакват от него всичко. Нека да има разум, да надгражда, за да може развитието и промяната на нашия град да продължи, посочи Фандъкова. По думите ѝ тя оставя един град с положени здрави основи за модерна европейска столица.

Фандъкова изтъкна, че работата на кмета е трудна и много отговорна. Тя благодари на софиянци, че четири пъти ѝ гласуваха доверие и със своята подкрепа и критика помагаха градът да се развива. Винаги съм приемала тази отговорност като дълг да служа на града, каза бившият кмет.

На въпрос какво ще прави оттук нататък Фандъкова каза, че на първо време ще обърне внимание на семейството си и ще продължи да работи за София, както го е правила цял живот. „Ще продължа да съм ангажирана с обществени каузи, тъй като на фона на няколко павета или плочи, обществените каузи останаха по-скрити“, посочи Фандъкова.

Според нея най-важното е икономиката на града да продължи да се надгражда, защото София произвежда 40% от БВП на страната. IT бизнесът е на второ място по добавена стойност, вярвам, че той ще продължи и ще направи така, че София да бъде разпознаваема в цял свят с тези свои успехи.

Защото това вдигна стандарта на живот в града – той е няколко пъти по висок от този в страната, заяви досегашният кмет.

Прегледана: 116965

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече