Прокурорският син бомбардира със сигнали наблюдаващия прокурор

- Advertisement -

19-годишният Васил Михайлов, който е син на пернишкия прокурор Бисер Михайлов и е подсъдим за хулиганство, „бомбардира“ институциите със сигнали срещу наблюдаващия прокурор по делата му Георги Иванов. Това стана ясно на делото в Софийския районен съд, където днес се прави пореден опит да се разпитват свидетели. В рамките на заседанието съдът отхвърли искането за отвод на наблюдаващия прокурор. 

„Сигналите срещу мен са колкото книга на Достоевски“, обяви Георги Иванов в залата, цитиран от „24 часа„. Сред тях имало и такива, че му липсва мъжество и че е некомпетентен. Майката на Васил, Биляна Михайлова, която преди няколко седмици влезе за кратко в болница след семеен скандал с мъжа си, пък миналата година подала сигнал за престъпление срещу правосъдието.

„Вероятно съм рекордьор по извършени проверки срещу действащ магистрат“, каза още Георги Иванов в съдебната зала. Повод да се заговори за сигналите стана, че Васил Михайлов и неговите адвокати Любомир Таков и Ивелин Велинов поискаха отвод на прокурора. Според тях той не бил безпристрастен и бил наблюдаващ прокурор по всичките дела на Васил Михайлов.

Адвокатите на Васил Михайлов изпратили и писмо до главния прокурор по повод на прокурора Георги Иванов.

„Видимо е, че Георги Иванов има негативно отношение към Васил Михайлов, а на него му се дължи справедлив процес. Нетърпимостта е на базата на лична основа“, обясни адвокат Любомир Таков.

Заради многото сигнали Георги Иванов сам е поискал Инспекторатът на ВСС да му направи проверка дали делата му са разпределяни на случаен принцип. Тя е завършила в негова полза.

Прокурор Иванов отрече твърденията на защитата и каза, че производствата срещу Михайлов са разпределени на случаен принцип.

„Аз нямам никаква вина,че десетки други магистрати са си правили самоотвод и делата се падат при мен на случаен принцип. За което, както казах в съда, има подаден сигнал в инспектората. Сигналът е подаден лично от мен. Има извършена проверка и е установено, че случайният принцип не е нарушаван. А относно възраженията на защитата, че инспекторатът е с изтекъл мандат – съжалявам, но аз не съм народен представител и не мога да избирам членовете на инспектората“. 

В крайна сметка, след редица опити, в Районния съд в София днес започват и разпити на свидетели по делото срещу Михайлов, който е подсъдим за осем престъпления, едно от които за закана за убийство.

Прегледана: 119030

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече