Лена Бориславова: Ротацията ще се случи както е договорена – с минимални промени

- Advertisement -

Съвместяването на постовете на външен министър и на премиер не е работещо решение, заяви в студиото на „Здравей, България“ по Нова тв членът на Изпълнителния съвет на „Продължаваме Промяната“ и бивш депутат Лена Бориславова.

Тя коментира искането на ГЕРБ след ротацията Мария Габриел да стане премиер, но и да остане външен министър.

По думите на Бориславова ротацията ще се случи така, както е договорена – с минимални промени.

Тя допълни, че представители на ГЕРБ „страдат“ по команда в телевизионните студиа. „Важното е не да пласираме някои хора на някакви места и как искаме да окупираме още и още, както правят от ГЕРБ, а какво ще работи за държавата“, подчерта Бориславова. Тя е категорична, че нито една европейска държава не си позволява съвместяване на постовете на премиер и външен министър.

Бившият народен представител отрече борбата между ГЕРБ и ПП-ДБ да е за международни изяви и срещи с лидери. По думите ѝ всеки участник в кабинета ходи на различни места спрямо заслугите си и познанията си.

„Ако зависи от нас, няма да се стигне до избори“, посочи Лена Бориславова. Според нея Николай Денков и Мария Габриел си говорят, не са скарани, но „вероятно има напрежение като във всеки екип“.

„Имаме забележки към работата на Калин Стоянов“, коментира Бориславова вътрешния министър.

За казуса с дейността и смъртта на Мартин Божанов-Нотариуса Лена Бориславова каза: „Прокуратурата е с доста ниска ефективност в разследването на такива скандали, свързани със зависимостта на съдебната ни система“.

По отношение на буксуването при избора на председател на Столичния общински съвет Бориславова заяви, че „местните избори в София не трябва да се използват като мехлем за нараненото его на някои политически сили и лидери“.

Прегледана: 30145

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече