Проговори жената, която бе залята заедно с детето си с бензин: Бившият ми приятел заплаши, че ще ни драсне клечката и нищо не го интересува

- Advertisement -

Районната прокуратура в Сливен съобщи в петък за шокиращо престъпление в града – мъж опитал да изгори живи бившата си приятелка и детето им, като ги залял със запалителна течност.

33-годишната жена, залята с детето си с бензин от бившия ѝ мъж, разказа за преживения ужас пред bTV. Колата ѝ била в средата на платното, минавали са доста автомобили, но само един млад мъж спрял, за да ѝ помогне.

36-годишният мъж е задържан в петък и обвинен в нарушаване на заповед за домашно насилие и подготвяне на убийство на бившата си жена и сина им. Нападението е извършено на 9 февруари сутринта около 7:30 ч., когато тя отива да остави сина си, който е на 2 години и 8 месеца, в детска ясла.

„Бащата на детето ни пресрещна на път за яслата. Отвори вратата на автомобила и извади от пазвата си двулитрово шише със запалителна течност. Мисля, че е примес дизел и бензин. Поля с нея мен и част от детето ни“, разказа младата жена, чиято самоличност не се разкрива от съображения за сигурност.

Майката и детето са били в друг автомобил, момченцето е било отзад на детско столче.

„Каза, че ще ни драсне клечката и да изгорим. Не го интересува какво ще му се случи, защото така или иначе има някаква присъда, която трябва да излежи“, спомня си още жената.

Тя слязла от колата и опитала да извади и детето. Бившият ѝ приятел я блъскал и опитвал да свали детето заедно със столчето. През цялото време е държал запалката в ръка.

„В паниката бях спряла по средата на платното. Минаваха адски много хора, много хора отиват да си оставят децата на детска градина, на работа. Единствено един човек спря, аз махах, молих ги да спрат. Не можех да си извадя телефона от джоба. Спря само едно момче, което водеше детето си на детска градина. Отвори си прозореца и попита дали имам нужда от помощ. Казах му само да се обади на 112 – той отиде, закара си детето на градина, после се върна и стоя през цялото време до нас, докато не дойде полицията“, разказа жената.

Агресивният мъж има ограничителна заповед да се вижда с майката и детето. Многократно е упражнявал физическо и психическо насилие над жената.

„Бащата на детето ми ме е удрял много пъти, още като беше и по-малко детето, но тогава не смеех да реагирах. Събрах смелост в един момент и помолих за ограничителна заповед. А той заставаше пред дома ми, хвърляше камъни по прозорците, крещеше. Очевидно има някакви психични отклонения“, казва жената.

Младата майка се страхува за живота си и за този на детето си.

„Сега най-много се страхувам от това какво ще се случи оттук нататък. Дали той ще бъде на свобода, дали аз трябва да се оглеждам постоянно в страх. Щом той е стигнал дотам да направи опит за предумишлено убийство, следващият път може да е фатален“, сподели жената.

Нападателят е в ареста за 72 часа. Предстои прокуратурата да внесе искане за задържането му под стража.

Прегледана: 62420

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече