Бориславова: Протягаме ръка към колегите от ГЕРБ, не им поставяме ултиматум

- Advertisement -

От „Продължаваме промяната“ са склонни да обсъждат друг документ. Това обяви Лена Бориславова в предаването на bTV „Тази сутрин“ след негативната реакция от ГЕРБ и вицепремиера Мария Габриел на предложения във вторник вечерта меморандум за управление.

„Отиването на избори в момента е неподходящо, защото тези проблеми няма да намерят своето решение. И след изборите те отново ще седят на масата. Регулаторите отново ще трябва да бъдат избрани, а съдебната система и казусите с Пепи Еврото и Марто Нотариуса, те няма да изчезнат от само себе си. Така че някой трябва да седне и да говори как се решават. В този смисъл ние протягаме ръка към колегите от ГЕРБ, това не е ултиматум. Ако на тях не им харесва този документ, както е оформен, ние сме склонни да има друг документ, да има преговорни групи, да седнем и да говорим, но ротацията идва и ние не можем да продължаваме да се подкрепяме без ясни ангажименти“, коментира Лена Бориславова.

Тя изрази недоумение от „свръхреакцията на ГЕРБ“ и уточни, че много би искала да види тяхно предложение на масата, „защото ние от месеци предлагаме различни варианти“.

„Още в първите 10 реда на меморандума е записано, че това е предложение за преговори“, категорична е Бориславова.

Тя посочи, че има два големи проблема, които трябва да бъдат решени – избирането на шефовете на регулатори, както и проблемите в съдебната система.

„Искам да чуя каква е тяхната визия за регулаторите. Дали искат плаващи мнозинства, дали в регулаторите трябва да влязат зависими политически лица, както стана с КС, дали стоят зад идеята си делението да бъде една трета за ДПС и после една трета за ГЕРБ“, уточни Бориславова.

На въпрос какво мисли за срещата между Спас Русев и Кирил Петков, Бориславова отговори така: „Тази среща не е направена в Банкя, не е в тайна стаичка, а е на обществено място, където всеки може да мине и да чуе за какво си говорят. Мога да ви уверя, че няма да приемаме номинации на Спас Русев за медийните регулатори, а ще търсим най-добрите кадри, които се ползват с обществено доверие“.

Прегледана: 60905

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече