Шефката на „Медицински надзор“ призова всяка жена да замрази яйцеклетка

- Advertisement -

Изпълнителният директор на ИА „Медицински надзор“ Иванка Динева призова управниците да наблягат на здравето и образованието. Само така можем да бъдем истински полезни на себе си и на обществото, каза тя на форум в Университета за национално и световно стопанство (УНСС), посветен на нуждата от даряване на яйцеклетки, нормативната база и участие на пациенти.

По-рано Динева се включи в инициатива, посветена на донорството на яйцеклетки.

Динева призова всяка жена да замрази яйцеклетка. На 36 години яйчниковият резерв у нас вече е твърде спаднал, каза тя, цитирана от БТА.

Ректорът на университета проф. д-р Димитър Димитров заяви, че въпросът с демографията у нас е много сериозен. Страната ни е в криза. Това има отражение в икономиката, защото всеки инвеститор пита дали има хора, каза той. Димитров посочи още, че броят на потенциалните студенти у нас е спаднал от 100 000 на 50 000. Тази тенденция трябва да се бъде обърне, посочи той.

Президентът на мотоорганизация Widows Sons Grand Chapter Bulgaria Даниел Капсъзов призова да се замислим над проблема с демографската криза. У нас донорството на яйцеклетки е сведено до минимум и така се стига до вноса им. По този начин губим нашия генофонд. Ако всяка жена се замисли, че може да замрази яйцеклекта, ще съхраним нацията си, каза Капсъзов.

Мария Янева – председател на Фондация „Искам бебе“, изрази благодарност, че кампанията за пореден път се радва на подкрепа. За пореден път сме обединени. Всички искаме България да я има и се борим за това, каза Янева.

По повод 17 години от основаването си „Искам бебе“ организира в София мотошествие в подкрепа на донорството на яйцеклетки.

Прегледана: 39670

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече