7 г. затвор за командоса, който уби полицай заради жена

- Advertisement -

Военно-апелативна прокуратура постигна осъдителна присъда по дело за умишлено убийство на 45-годишния полицай Добромир Лазаров  в Пловдив.

Върховният касационен съд уважи изцяло касационния протест на прокуратурата и призна Ангел Желязков за виновен в извършване на убийството през пролетта на 2018 г. Наложено му е наказание лишаване от свобода за срок от 7 години при първоначален строг режимл, съобщиха от държавното обвинение.

Делото е образувано по протест на Военно-апелативна прокуратура и жалба на защитата на частните обвинители срещу присъда на Военно-апелативния съд. С нея е отменена присъда на Военен съд-Пловдив, с която той е бил признат за виновен в извършване на убийство при превишаване пределите на неизбежна отбрана и той е бил оправдан по обвинението за умишлено убийство от Военно-апелативен съд.

Престъплението, за което Ангел Желязков, младши сержант от военно формирование, е даден на съд, е извършено на 20 май 2018 г. около 23,15 ч. в Пловдив. Тогава в междублоковото пространство на бул. „Александър Стамболийски“ възникнал инцидент между между него и жертвата по повод връзка на полицейския служител с бивша приятелка на извършителя.

Той е нанесъл множество прорезни рани с тактически нож на пострадалия, който впоследствие починал от кръвозагуба. Разследването по случая е приключено за близо шест месеца и е внесено от Военно-окръжна прокуратура-Пловдив с обвинителен акт в съда.

При разглеждането на делото последната инстанция – Върховният касационен съд, изцяло е споделил становището на прокуратурата, което тя последователно е поддържала, че в случая има доказателства за умишлено убийство, за каквото престъпление е повдигнато и обвинение от ВОП-Пловдив още през 2018 г.

Присъдата на Върховния касационен съд е окончателна.

Престъплението беше извършено заради дознателката Люба Алексова в РУ Карлово. Тя имала връзка и живяла в Пловдив с командоса от елитната пловдивска парашутна бригада Ангел Желязков. Паралелно обаче с това младата жена имала връзка и с Добромир Лазаров, който бил полицай в участъка в Сопот. Мъжът бил влюбен в нея. Двамата говорили за общо бъдеще, за дете, споделяли мечтите си. Лазаров разбрал за военния, водил е няколко пъти разговори с него. Във фаталната вечер запалил колата си и тръгнал от Сопот към Пловдив, за да се срещнат двамата и да се разберат. Чул се по телефона с Желязков, който му казал, че е пиян и не може да се бие с него. Полицаят обаче настоял да се срещнат, още повече че Алексова била с Желязков. Военният дал адреса на дома си в Пловдив на Лазаров, който тръгнал за квартал „Кючук Париж“. Така се стигнало до фаталния край.

Прегледана: 58840

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече