Алексей Петров осъди прокуратурата посмъртно

- Advertisement -

Вдовицата и дъщерята на убития през август м.г. Алексей Петров осъдиха на първа инстанция прокуратурата за сумата от 74 000 лв. заради водено срещу него дело за присвояване, съобщи „Сега“.

Делото за обезщетение по Закона за отговорността на държавата (ЗОДОВ) беше заведено приживе от Петров, а след убийството му близките му не се отказаха от процеса.

Бизнесменът настояваше да получи 200 000 лв. обезщетение заради дело за присвояване и пране на пари, които беше отделено от прословутия процес „Октопод“. Прокуратурата го обвини, че е присвоил 3.3 милиона лева от две дружества, а след това е изпрал парите.

Основателят на застрахователната компания „Лев инс“ беше напълно оправдан от съда.

По делото свидетелства адвокат Ина Лулчева, която беше адвокат на Петров, припомня, че срещу клиента ѝ са били образувани множество дела. Заради делото, което било свързано с търговската му дейност, отношенията с бизнес партньорите му се развалили, той се чувствал потиснат, страхувал се, че делата никога няма да приключат.

Освен това Петров имал проблеми и в създадения от него Съюз за стопанска инициатива на гражданите.

Другият му адвокат – Лъчезар Таков също свидетелства по делото. Той разказва, че е познавал Петров от 1989 г., когато постъпил като юрисконсулт в отряда на баретите, чийто началник група бил Петров.

Процесът се отразил тежко върху емоционалното състояние на бившата барета, който бил горделив човек с високо мнение за себе си.

В решението на Софийския градски съд се посочва още, че Петров е бил преподавател в два университета и обвинението накърнило преподавателския му престиж и репутация.
Вдовицата и дъщерята на Петров продължават да водят още едно дело срещу прокуратурата, искайки обезщетение от близо 2 млн. лв заради делото „Октопод“

Прегледана: 43185

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече