СДВР: Купувачите на глас дават от 50 до 100 лв.

- Advertisement -

Спецакция за купуване на гласове се провежда в София. Към момента са задържани 26 души, от които седем за купуване на гласове; образувани са седем досъдебни производства. Разкрита е и печатница са неистински документи

Спецоперацията е предприета във връзка с 11 оперативни сигнала за купуване на гласове. В хода на полицейските действия биват проверявани адреси и автомобили. До момента са задържани 26 души, седем от които – за купуване на гласове, а други – за наркотици, незаконно притежание на оръжие, кражби на автомобили. Образувани са седем досъдебни производства – обобщи резултатите на етапа директорът на СДВР главен комисар Любомир  Николов. По думите му установените към момента схеми за купуване на гласове са обичайно засичаните – опрощаване на дългове от лихвари, корпоративен вот, като според данните един глас се търгува между 50 и 100 лева.

По време на спецакцията са открити списъци с имена на хора, суми срещу тях, мобилни телефони, големи количества наркотични вещества и акцизни стоки без бандерол. Намерени са два откраднати автомобила, единият от които е бил отнет само часове по-рано. Иззети са също неистински документи – дипломи за средно и висше образование. Разкрита е и печатницата, в която са изработени, уточни директорът на столичната дирекция.
Полицейската операция продължава и в момента.

Прегледана: 35965

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече