Александрина Пендачанска открива  XV издание на ОПЕРА В ЛЕТНИЯ ТЕАТЪР – Варна

- Advertisement -

На 15 юни започва XV издание на Опера в Летния театър – Варна 2024 с оперен гала концерт, посветен 100-годишнината от смъртта на Джакомо Пучини и 160-годишнината от рождението на Рихард Щраус. Фестивала ще открият изключителните гласове на сопраните съименнички – световноизвестната прима Александрина Пендачанска и изгряващата звезда на Миланската Скала Александрина Михайлова, в сценично партньорство с тенора Валерий Георгиев и баритона Иво Йорданов. Под диригентската палка на маестро Григор Паликаров в програмата ще звучат арии и дуети от Пучиниевите „Тоска“, „Бохеми“, „Манон Леско“, както и от „Саломе“, „Ариадна от Наксос“, „Кавалерът и розата“ и др. на Щраус. На откриващата гала за първи път във Варна Александрина Пендачанска ще изпълни откъс от „Саломе“. Тематичният концерт в режисура на Сребрина Соколова ще сложи начало на честванията на Пучини, които ще обединят поредица от заглавия, посветени на годишнината на гения.

XV издание на летния фестивал ще предложи на публиката двайсет жанрово разнообразни спектакъла в категориите опера, оперета, мюзикъл, балет и концерт, осем от които премиерни заглавия. Музикалното лято на Варна ще украсят с гласовете си и звезди като Соня Йончева, Красимира Стоянова, Светлина Стоянова.

Пълната програма на Опера в Летния театър – Варна 2024 вижте на фейсбук страницата на фестивала:  https://www.facebook.com/operainsummertheatrevarna

Прегледана: 56320

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече